Svíčková na smetaně

Suroviny 800 g zadního hovězího, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel ve stejném poměru), 1 cibule, 50 g plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100 g oleje, kousek másla, 100 g uzené slaniny, asi lžíce mouky, (podle lepku), 250 ml šlehačky, bobkový list 3 ks, nové koření 5 ks, pepř 5 ks,...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Suroviny 400 g kančího masa ( zde plec ), 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 cibule, 2 lžíce brusinkové marmelády, 1 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému, 3 kuličky jalovce, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, snítka rozmarýnu, snítka...